معاونت شهر سازی و معماری شهرداری رشت خبر داد:
برگزای هشتمین جلسه کارگروه منظر شهری
هشتمین جلسه کارگروه منظرشهری شهرداری رشت، با بررسی موضوع ساماندهی ورودی های شهر رشت، در دفتر معاونت شهرسازی و معماری شهرداری رشت برگزار گردید.
در این جلسه به بحث و بررسی در خصوص ماهیت ورودی شهر و نحوه نگرش به ساماندهی آن پرداخته شد.
در این خصوص عنوان شد؛ تعیین مکانی برای اعلام ورودی شهر، نیازمند مطالعات دقیق شهرسازی و معماری بوده و انتخاب آن از اهمیت ویژهای برخوردار است. یکی از نکات مهم در مکانگزینی ورودی شهرها، تفاوت بین درون و بیرون شهر، از منظر کالبدی، طبیعی، ذهنی و ... است. در این راستا، ممکن است ورودی شهر، نقطهی خاصی از نظر مکانی نبوده و شامل یک مسیر با برنامهی شهرسازانه یا معمارانه، برای القای ورود به شهر، در ذهن انسان باشد.
با توجه به اینکه، ورودی شهر، در واقع دریچهای برای ادراک کلی منظر شهراست و المانی که، از بنایی معروف یا سازهای قدیمی، بازآفرینی شود، نمیتواند هویت مستقلی برای منظر شهری ایجاد کند. با توجه به تغییر ساختار و نحوهی چینش عناصر شهری و فاصله گرفتن شهرها، از نظاممندی شهرهای قدیمی، در حال حاضر نیازی به تقلید از اشکال ورودی شهرهای تاریخی فلات مرکزی ایران نیست، اگر شهر را سیستمی متشکل از لایههای مختلف تاریخی، طبیعی، زیستمحیطی، فرهنگی و اقتصادی و ... بدانیم، واضح است که ورودی شهر، نمیتواند از لایههای ساختاریاش جدا باشد، چرا که ورودی شهر، هویتی مستقل ندارد و ادراک آن، مستلزم توجه به بعد معنایی حضور، در کنار بعد فیزیکی آن است.
چنانچه در نتیجهی مطالعات، قرار بر طراحی ورودی شهر، با یک المان شاخص باشد، این المان باید به منزلهی ویترینی در قسمت ورودی شهر بوده و نقش تعاملی خود را، در ارتباط با شهر، به نمایش بگذارد و ارتباط معنایی با تجارت (بازار)، مرکز اصلی شهر، فضاهای اجتماعی و ... که ساختارهای اصلی شهر از آن سرچشمه گرفته، داشته باشد.
در این راستا مقرر گردید بر مبنای مباحث یاد شده نسبت به انجام مطالعات شهرسازی برای تعریف ورودی های شهر رشت اقدام شود.